"Om du vill gå på vatten måste du ta dig ur båten"

För några dagar sen läste jag ut en bok som jag har läst ett tag nu! Det är en riktigt bra bok som heter "Om du vill gå på vatten måste du ta dig ur båten" av John Ortberg.  Den handlar om att om vi vill vara med och se saker hända så måste vi ta steget ut på vattnet, vi får lämna vår säkra lilla bubbla och ta ett steg i tro.

Tänkte bara skriva min favoritberättelse i boken här lite fort som står på sid180-181, så får ni skaffa hela boken sen ;)

"Hur ser då tankar som är fokuserade på hoppet ut? Jag läste nyligen om en kvinna som hade fått veta att hon hade cancer och kunde räkna med att leva tre månader till. Läkaren sa att hon skulle förbereda sig på att dö, så hon bjöd hem sin pastor och berättade hur hon ville att begravningen skulle vara - vilka sånger som skulle sjungas, vilka bibeltexter som skulle läsas, vad man skulle tala om - och att hon ville bli begravd med sin bibel.
Men innan han gick ropade hon efter honom: "En sak till!"
"Vad då?"
"Detta är viktigt. Jag vill bli begravd med en gaffel i högra handen."
Pastorn visste inte vad han skulle säga. Ingen hade begärt något sådant förut. Men hon förklarade: "Under alla år som jag har varit i kyrkan i samband med servering av mat, tyckte jag alltid att det bästa var när den som diskade efter huvudrätten lutade sig fram och sa: Du kan behålla gaffeln. Jag visste ju att det betydde att något gott väntade. Det var inte kräm utan något med fastare konsistens - tårta eller paj - och mer bibliskt.
Jag vill att folk ska se mig i kistan med en gaffel i handen så att de undrar: Varför är gaffeln där? Och då vill jag att du ska säga till dem: Det kommer mera. Behåll gaffeln."
Pastorn kramade henne adjö. Och snart därefter dog hon.
Vid begravningen såg alla vilken klänning hon valt och att Bibeln låg där, och de fick veta vilka sånger hon älskade. Men alla kom med samma fråga: "Varför är gaffeln där?"
Pastorn förklarade att denna kvinna, deras vän, ville att de skulle veta att för henne - och för den som dör i Kristus - är detta inte nederlagets dag. Det är en festens dag. Det verkliga partyt har just börjat.
Det kommer mera."

Det är ju grymt! Det här är inte slutet på vår historia det är bara inledningen! Det kommer mera, det är något bättre som väntar. Det anser jag är något som kan vara bra att komma ihåg, speciellt när livet kanske inte går som man önskar och det är väldigt tufft och jobbigt. Håll ut! Det finns något bättre som väntar!

Vi ska självklart göra det bästa vi kan av tiden här och för mig innebär det att få tjäna Gud och verkligen fortsätta jobba på att komma närmre honom! Men ibland känns det som om man bara står och trampar och det går fruktansvärt inte bra :P Men bara kom ihåg! Det här är inte slutet! Det kommer något mer, något bättre!



RSS 2.0