Gamla men nyfunna tankar

Hittade ett kuvert i min bibelanteckningsbok där jag skrivit lite kladdanteckningar som jag tänkt skriva här någon dag. Ett halvår gamla men kanske var meningen att jag skulle hitta dom just ikväll för de känns som en uppmuntran inför hösten :) Tänkte dela med mig om någon skulle vara intresserad av att läsa i alla fall :)

Det jag tänkte kring är "misslyckanden", sjukt aktuellt för mig med tanke på hur dåligt jag satsat i Vickis utmaning denna veckan. Men jag får helt enkelt ta nya tag och köra på igen :) Det kommer en ny vecka och då måste jag kunna ta nya tag :)

Gud vill använda oss till att göra stora saker, att göra en skillnad. Det kan då vara väldigt lätt att stoppas av våra misslyckanden MEN vi måste i det läget fortsätta försöka. Face it, vi kommer misslyckas ibland men det gör inte oss till misslyckade människor, det är bara ett steg mot framgång. Flera vetenskapsmän har fått stöta på många fel innan det blir rätt. Men felen kan hjälpa oss att göra rätt, om vi inte tillåter dem att dra ner oss utan snarare att de får lära oss något.

I Jeremia kap31 och vers 34 står det
"[...]Jag skall förlåta dem deras skuld, och deras synd skall jag inte längre minnas."

Gud säger att han ska glömma våra synder och för att vi ska kunna ge allt för honom så behöver vi också sluta blicka bakåt. Lära och gå vidare :) Vi måste ta ett steg i tro, för om vi vill att extraordinära saker ska hända omkring oss måste vi kanske försätta oss i vissa obekväma situationer och våga tro. "Vill vi gå på vatten måste vi gå ur båten först" som John Ortberg uttryckt det. Visst finns risken att VI misslyckas MEN rikta då fokuset framåt och på GUD för det är med honom som vi lyckas.

Jesus har sagt att "Allt är möjligt för den som tror." Så låt oss tro i höst och se extraordinära saker hända omkring oss. Låt Gud använda DIG, just precis den dig som du faktiskt är, det är det han vill!

Gonatt och hoppas inte mitt flummiga kvällsspråk blev alltför snurrigt :)



RSS 2.0