It's about Love!

För några dagar sen (ganska många dagar sen :P) läste jag en sak i Bibeln som fick mig att tänka till, egentligen inte så mycket nya tankar, mer bara men haaaaallå de e ju såhär det är. Sen dess har jag fortsatt att tänka lite kring det och nu tänkte jag dela med mig lite.


Romarbrevet 13:9-10
Dessa bud: "Du skall inte begå äktenskapsbrott, Du skall inte mörda, Du skall inte stjäla, Du skall inte ha begär", och alla andra bud samanfattas i detta ord: "Du skall älska din nästa som dig själv." Kärleken gör inte något ont mot sin nästa. Alltså är kärleken lagens uppfyllelse.


Att Gud är kärlek och att han vill att vi ska älska varandra är något man hör väldigt ofta. Ändå finns det många som tycker att det är lite jobbigt med buden, med lagen, att det finns så mycket "du skall inte" inom kristendomen. Jag har alltid tänkt att "fast det är ju snarare du borde inte", för vår egen skull liksom. Nu när jag läst detta tänker jag att de tio budorden inte är så konstiga, det handlar ju om kärlek även där och behöver absolut inte ursäktas.
Det främsta budet för oss är att vi ska älska vår Gud av hela vårt hjärta, hela vårt förstånd, hela vår själ och hela vår kraft och sedan kommer att älska vår nästa som oss själva. Det är ju precis det som de tio budorden handlar om! Om jag älskar Gud över allt annat så tillber jag inga andra Gudar, om jag älskar mina föräldrar så hedrar jag dom. Om jag älskar mina medmänniskor kan jag glädjas med dom i det dom har istället för att vara avundsjuk och vilja ta det ifrån dem.

Alltså ser jag det inte som att jag inte får göra massa saker utan snarare att jag ska leva i en kärlek som gör att jag vill leva efter dessa budord. Det är inte alls lätt att älska alla alltid, t.ex de störande barnen som skriker i örat på en på tåget och knäar i sätet så man får en duns i ryggen med jämna mellanrum. Men hjälp vad mycket gladare man blir och bättre man mår av att fokusera på att de har roligt ihop och glädjas med det istället för att störa mig på hur de stör mig under min tågresa.

Jag tror att man får göra ett val att älska och jag tror att det valet får göras om och om igen. Jag vill älska människor för Gud älskar människor, alla människor. Jag som annars är en rätt lättirriterad person, speciellt vissa tider under dygnet, vill kunna glädjas med de omkring mig. Det är skitsvårt och jag kommer misslyckas så många gånger men det kan väll bara bli enklare?


Gud är kärlek och när vi älskar varandra tror jag att det glädjer honom!

En lördag in the blue..

Tänkte uppdatera lite om min lördag som var i helgen, även om det nästan är en vecka sen! :P Jag fick nämligen leka lite modell för dorotheas smycken! :D Askul! Morgonen började med lite smink och hårfix på Magnus studio och seriöst - jag har aldrig vart så snygg i hela mitt liv! :D Själva fotograferingen ägde rum i Hagakyrkan och det var Magnus Egger som var vår grymme fotograf under dagen! Jag hade så stört roligt, trodde det skulle vara lite jobbigt eftersom jag kände fotografen men det var verkligen BARA kul! :D dorotheas silversmycken är ju bara to die for med så jag var stört fin från topp till tå typ, i all ödmjukhet! ;)

Seriöst! Kolla in smyckena, de är gorgeous! :D


Lite bilder och backstage-bilder från dagen..

Fotograf Magnus Egger
hår och smink Emelie Andersson
smycke dorotheas.


hår och smink Emelie Andersson
smycke dorotheas.




Backstagefoton av Elin Bryngelson

Backstagebild


mormor - R.I.P

Igår gick min fina mormor bort, fyllde 89 i december så hon har ändå haft ett ganska långt liv. Nu, de sista åren har hon vart så dement så jag tror att hon har det bättre nu, hon fick flytta hem nu som man så fint kan säga. Men även om man vet att hon har det bättre så kommer jag sakna henne, det känns konstigt att hon är borta.

Idag måste jag plugga det jag inte gjorde igår och ikväll blire lite häng med skönt folk, Kicki är ju i stan så då får man passa på :) Det är min lördag det! Hoppas ni får er en trevlig helg!

RSS 2.0