Hemkommen från Cellis och sugen på att dela med mig av lite tankar!! =)

Kom precis hem från cellgruppen hos Sandra nu! Det var supermys!! Vi fikade och tjötade och avslutade med att be för varandra, det här var PRECIS vad jag behövde just nu!! =) Är bara så fruktansvärt sugen på att få göra nåt! Ibland tyckte jag kanske att det var lite jobbigt att vara med i så mycket i Hillsong fast nu saknar jag det!! För visst, man var där vid tolv och började göra iordning och man åkte la hem vid åtta, så det var långa dagar. Men det var värt det!! Fick ut så sjukt mycket av det!!=) Det var roligt och gav nästan alltid någonting!! =) Kunde vara så opepp och trött ibland men när man väl var inne i det så var det bara där jag ville vara!! =) Tänk om man skulle få göra sånt jämt! Bara jobba för Gud, när energin försvinner och man BARA får förlita sig på att Gud får bära en resten av biten och verkligen märka att han gör det!! Det är så otroligt!!


Vi kom in lite på det idag, att förlita sig på Gud och våga sätta sig i kanske lite obekväma situationer. Som det står massa om i den senaste boken ja låna "Om du vill gå på vatten måste du ta dig ur båten först" av John Ortberg. Det är en sjukt bra bok!! Handlar lite om att om man vill att det ska hända något med ens liv, om man vill vara med om något stort, om man vill gå på vatten. Då måste man ta sig ur båten först, ta sig ifrån det bekväma och våga satsa!! Gud är ju ändå med oss liksom!!


Som när Petrus ska gå på vatten ut till Jesus (Matt 14:27-33). Han frågade ju Jesus att om det verkligen var han så skulle han be Petrus komma ut till honom. Då sa Jesus till honom att komma och Petrus gick ur båten, han lämnade sin trygghet för att få uppleva något mycket större. När han sedan tvivlar och därför börjar sjunka och ber Jesus om hjälp så lämnar inte Jesus honom där. Han skiter inte i Petrus bara för att han tvivlade! Nej, det står i vers 31 "Jesus sträckte genast ut handen och grep tag i honom.[...]". Han sträckte genast ut handen, han fanns där när Petrus vacklade och Petrus behövde bara be Jesus om hjälp så sträckte han GENAST ut handen. Jesus försvinner inte så fort man tvivlar och han kompleterar med det som vi själva inte klarar av. Det kan vara kraft, självförtroende, frimodighet etc, han ser vad vi behöver i situationen och hjälper oss med den biten.


Så varför tar vi inte steget ur båten lite oftare! Jesus är ju med oss! Som Anders prata om i Gilead i söndags, "In Christ we can!" Eller som det står i Luk 18:27 "Han svarade:"Det som är omöjligt för människor är möjligt för Gud" Vi behöver som sagt inte klara det själva, vi har Gud med oss och det som vi inte klarar av, det kan han!! =)

Haha, svammelonsda! Men det bjuder jag på ;) Nu ska ja naaana!! :D Kommentera gärna om nåt e oklart (klockan e ju änna elva snart:P) Eller bara dela med er av hur ni tänker om det! =)

Ha det gött!!






Mattefilosofi

Vilken daaaaaag! :P Börja med att köpa med mig en stor kanellatte till skolan och tur var väl det!! Hade föreläsning, "vad ä matematik" med en föreläsare som är filosof, jag förstog typ inte alls!! :P Jag förstog alla hans små delsteg och grejer men jag förstog verkligen inte var han ville komma!!!! Allt kladd på tavlan var liksom lite osammanhängande, hittade ingen röd tråd! ;) :S Aja, lite komiskt vare ju ändå, jag och Hanna var ju de enda som typ visa att vi inte fatta så vi trodde att vi var trögast i klassen tills han frågar vilka som förstått!! :D Då kändes allt Såååå mycke bättre! ;)

Efter den efterlängtade lunchen blev det räknestuga med vår basis, sjukt sköna tjejer har jag hamnat med! Så fick jag verka lite smart med, räkna e min grej ;) Senv vare I och för sig rätt enkel matte! :P Typ högstadiematte:P Känns ändå niiiice att jag inte var den som inget fatta :P Lite omväxling förnöjer! ;)

Vart så sjuuu trött efter skolan så tänkte mig en powernap på en halvtimme, den halvtimmen blev 70min :P hehe, helt underbart!! :D Måste läsa massa nu och sen ska jag på cellis vid sju!! Supermys ju!! :D

Ha det gött!!


Allting är bara snurrit!! :P


RSS 2.0